Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport heeft een bezoek gebracht aan de Zuidoost Kliniek. Op woensdag 24 september stapte zij uit op de Bijlmerdreef om zo’n twee uur te praten met patiënten, huisartsen, verzekeraars en met ons!
In overleg met schippers
Het is een zeer geslaagde ochtend geworden. Het draaiboek was klaar, het team en de gasten stonden verwachtingsvol aan de koffie, toen minister onverwacht een half uur eerder dan de afspraak binnenwandelde. Zij werd begeleid door haar voorlichter en een beleidsmedewerker. Het was ons een genoegen om haar te verwelkomen in de Zuidoost Kliniek waar we zo trots op zijn. De minister werd rondgeleid in de kliniek en zij nam een kijkje in een van de behandelkamers.
Zij sprak met vier vrouwen die bij ons patiënt zijn. Een fijn gesprek waarin besproken is waarom de Zuidoost Kliniek als zo bijzonder en waardevol wordt ervaren. Vervolgens sprak de minister met een delegatie van de huisartsen van Zuidoost en met Marjorie de Cunha, een vertegenwoordigster van vrouwengroeperingen.

Zij hebben de minister bijgepraat over specifieke problemen in de stad en speciaal in Amsterdam Zuidoost. Ook heeft de minister gesproken met vertegenwoordigers van drie grote zorgverzekeraars (Achmea, CZ en VGZ). Alle gesprekken verliepen zeer geanimeerd, er was tijd tekort!
Woerden, Schippers, Robertson
De ochtend werd afgesloten door een gesprek met Eva Robertson en Emmy van Woerden, de gynaecologen, oprichters en tevens Raad van Bestuur van de Zuidoost Kliniek. De minister nam uitgebreid de tijd om geïnformeerd te worden over de missie en visie van de Zuidoost Kliniek. Dit was ook het moment om de brochure Grenzeloze Zorg aan te bieden. In deze brochure wordt de missie en de werkwijze van de Zuidoost Kliniek verwoord. Vervolgens werd gesproken over de problemen die momenteel spelen door ontoereikende contractering. De minister liet weten de laagdrempelige zorg die gegeven wordt door de Zuidoost Kliniek zo midden in de wijk zeer te waarderen.

Gesprek vertegenwoordigers

Tot slot was er gelegenheid voor het maken van een aantal mooie foto’s van het team van de Zuidoost Kliniek en minister Edith Schippers. Hierna spoedde zij zich naar de volgende afspraak: de conferentie over antibiotica in Washington.

De gehele ochtend waren de vertegenwoordigers van de verschillende geldingen in de gelegenheid om met elkaar te spreken over de zorg in Amsterdam Zuidoost, en de positie van de Zuidoost Kliniek.
Wij willen graag iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze zeer geslaagde ochtend hartelijk bedanken, met in het bijzonder natuurlijk Edith Schippers!

Het team van de Zuidoost Kliniek

Ons team