Kosten en verzekering

Als u bent doorverwezen door uw huisarts maakt u een afspraak in een ziekenhuis of in een kliniek zoals de Vrouwenkliniek Zuidoost of de Vrouwenkliniek Nieuw-West. Bij de afspraak is er een gesprek over uw zorgvraag en kunnen er verschillende onderzoeken volgen zoals een echo, een uitstrijkje, bloedonderzoek, een kleine operatie etc.

De kosten van de zorg worden direct gedeclareerd aan uw zorgverzekeraar. De Vrouwenkliniek heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U kunt dus altijd terecht voor zorg in de Vrouwenkliniek.

De zorg die wordt gegeven in de Vrouwenkliniek Zuidoost valt onder het basispakket en wordt dus altijd door uw zorgverzekeraar vergoed.

Als uw eigen risico nog niet is opgemaakt, kan het zijn dat u nog een bedrag aan uw zorgverzekeraar moet betalen.

In een animatiefilm legt de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) uit hoe declaraties in ziekenhuizen en klinieken werken: Bekijk hier de animatiefilm van de NZa

Wanneer u toch vragen heeft over kosten kunt u altijd contact opnemen met ons. De bestuurder zal u dan uitleg geven.

Niet verzekerd?

Wanneer u geen Nederlandse verzekering hebt, bespreken wij (telefonisch, per mail of in een kort gesprek) wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten zijn. Indien u van onze zorg gebruik maakt, krijgt u bij het eerste consult een betaalbewijs waarbij u de kosten direct kunt voldoen. Een overzicht van de kosten voor de zorg kunt u vinden in de lijst Passantentarieven.